Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze met als doel de verschillende lichaamsweefsels hun optimale beweeglijkheid te geven. - Alles in het lichaam beweegt, niet alleen de wervelkolom en het bewegingsapparaat maar ook onze organen, bloedvaten en zenuwen. Als ergens in het lichaam de beweeglijkheid tekort schiet dan kan dat zich uiten in verschillende klachten. Er kan een probleem ontstaan in het bewegingsapparaat, in het verteringssysteem, het voortplantingssysteem, het nier-blaassysteem- of het hart-longsysteem. Bewegingsverlies is vaak de oorzaak van pijnklachten of spanningsgevoel in hoofd, nek, rug, gewrichten, buik of borstkas. Daarnaast spelen stijfheid of pijnklachten vaak een rol bij een laag energieniveau, niet lekker in je vel zitten of last van vermoeidheid.

Met (zachte) manipulaties op verschillende niveaus stimuleert een osteopaat de processen in het lichaam die gezondheid handhaven of herstellen. En door te helpen inzicht te krijgen in de oorzaak van pijn of spanning kun je klachten blijvend  verhelpen.

Een osteopaat werkt uitsluitend met de handen en maakt soepel wat soepel moet zijn. Zo wordt de natuurlijke beweeglijkheid van het lichaam hersteld.

In dit behandelconcept richten we ons op de bron van klachten, niet op symptomen.

In een filmpje van ongeveer 15 minuten wordt osteopathie vanuit verschillende invalshoeken belicht.

https://youtu.be/NCO-_CLDKYU

Icoon afspraak maken

Osteopathie Den Bosch
Paula van Genugten
van Berckelstraat 32
5211 PH Den Bosch
Tel.: 06-12330505
woensdag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of direct aanmelden
Route beschrijving

Osteopathie Den Bosch Paula van Genugten